اخبار و رویداد ها
اجرای طرح تابستانه ترافیکی پلیس راهور از 24 خرداد
رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد:طرح تابستانه پلیس راهور از ۲۴ خرداد سالجاری آغاز میشود و تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت.
سردار «تقی مهری» در شصت و دومین جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیکی گفت: همزمان با عید سعید فطر و تعطیلات این ایام شاهد آغاز سفرهای تابستانه هستیم و باید بگویم فصل تابستان پرترددترین فصل سال است و در این میان در ماه شهریور شاهد بیشترین میزان تردد مسافران هستیم که لازم است اقدامات و هماهنگیهای لازم در راستای کاهش سوانح جادهای صورت بگیرد. این مقام عالی انتظامی با اشاره به هماهنگیهای مطلوب میان دستگاههای امدادی و خدماتی اظهار کرد: در تابستان سال ۹۶ براساس آمار پزشکی قانونی ۴ هزار و ۹۳۹ نفر در تصادفات جان باختند که بیش از ۷۳درصد آن در جادهها و تصادفات برون شهری بوده است. وی با بیان اینکه براساس آمار ۶۶ درصد از تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها به وقوع میپیوندد، افزود: باید در این راستا اقدامات پیشگیرانه و لازم صورت بگیرد.
رئیس پلیس راهور ناجا سرعت و سبقت غیرمجاز و بی توجهی به جلو را بیشترین علل تصادفات سال گذشته اعلام کرد و گفت: بیش از ۷۸ درصد از تصادفات به علت این عوامل رخ داده است، بنابراین پلیس بر تخلفات حادثه ساز تمرکز ویژهای دارد. این مقام عالی انتظامی یادآور شد: در تابستان سال گذشته بیشترین تصادفات در بازه زمانی ۴ بعدازظهر تا ۱۲ شب اتفاق افتاده است. وی اضافه کرد: پارسال به طور میانگین ماهانه هزار و ۳۵۰ نفر در تصادفات جان خود را از دست داده اند که این میزان در ایام تابستان هزار و ۶۴۶ نفر بوده است.
سردار مهری اشاره کرد: در تابستان سال گذشته به طور میانگین روزانه ۵۳نفر در تصادفات جان خود را از دست دادهاند و بیشترین آن مربوط به شهریور ماه یعنی حدود هزار و ۷۴۶ نفر است. وی در ادامه از اجرای طرح ویژه ترافیکی پلیس همزمان با عید سعید فطر خبر داد و افزود: هماهنگیهای لازم در این راستا صورت گرفته و طرح ویژه پلیس راهور در این ایام اجرایی میشود.
پیشبینی پزشکی قانونی از افزایش تعداد تلفات ترافیکی در سال جاری
رئیس سازمان پزشکی قانونی نیز در این جلسه گفت: این پیشبینی وجود دارد که آمار تلفات ترافیکی امسال هم تا اندازهای افزایش یابد که البته باید توجه داشت این آمار کلی است و اگر این آمار به تناسب خودروها و تردد در کشور محاسبه شود، چه بسا این آمار کاهش نیز داشته است.
احمد شجاعی در جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیکی عید سعید فطر و طرح ترافیکی تابستان نیز اظهار کرد: از سال 91 که آمار فوتیهای ترافیکی 19 هزار و 89 نفر بود، این آمار هر سال کاهش داشت تا در سال 95 به 15 هزار و932 نفر رسید.
رئیس سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: پس از این کاهشهای متوالی سالانه، در سال 96 تلفات ترافیکی به میزان 1.7 درصد افزایش یافت و آمار تلفات و جانباختگان سوانح جادهای به 16 هزار و 201 نفر رسید. البته این افزایش 1.7 درصدی در حالی رخ داد که در این سالها شاهد افزایش خودروها و ترددهای جادهای بودیم.
هشدار در مورد انفجار ترافیکی در جادهها در آستانه تعطیلات عید فطر
همچنین در این جلسه فرمانده پلیس راه کشور نیز از افزایش 3درصدی کشتههای تصادفات رانندگی در تابستان 96 خبر داد.
سردار محمدحسین حمیدی با اشاره به آمار ناشی از تصادفات رانندگی در تابستان سال گذشته افزود: تصادفات در تیرماه افزایش و در مرداد ماه کاهش داشته و این در حالی است که در شهریور ماه دوباره شاهد افزایش تصادفات بودهایم. حمیدی با بیان اینکه خودروهای سواری با اختصاص 57 درصد از کل تصادفات رانندگی بیشترین سهم حوادث رانندگی را به خود اختصاص دادهاند، گفت: 32.5 درصد از علل وقوع تصادفات نیز بهدلیل بیتوجهی به جلو بوده است. وی با بیان اینکه استانهای گلستان، گیلان، خراسان شمالی، سمنان و شمال استان کرمان بیشترین تصادفات رانندگی را داشتهاند، تصریح کرد: متأسفانه 63 درصد از تصادفات نیز در 30 کیلومتری شهرها رخ داده که این نشان میدهد رانندگان هنگام رسیدن به شهرها و مقصد باید توجه بیشتری به مسیر داشته باشند.
فرمانده پلیس راه کشور با بیان اینکه عمده واژگونی خودروها در استانهای اصفهان، خراسان رضوی، شمال فارس، آذربایجان شرقی و سمنان رخ داده است، گفت: این آمار مربوط به تابستان 96 است و نشان میدهد که در محورهای کویری با توجه به صاف و یکدست بودن معابر و جادهها امکان واژگونی افزایش مییابد. بنابراین لازم است که رانندگان حتماً استراحت کافی داشته باشند. به گفته حمیدی، در تابستان 96 در کل کشور 39 درصد تصادفات به واژگونی منجر شده و این یعنی تصادف دو خودرو در کار نبوده بلکه عواملی چون خستگی و خواب آلودگی راننده سبب واژگونی شده است.
فرمانده پلیس راه کشور با بیان اینکه در آمار کشته شدگان حوادث رانندگی تمامی افراد اعم از اتباع ایرانی و اتباع خارجی محاسبه میشوند، گفت: همچنین آن دسته از افرادی که با خودرو به داخل دره، رودخانه یا سد سقوط کنند نیز جزو آمار کشته شدگان حوادث رانندگی محسوب میشوند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز از آماده باش 1290 پایگاه امداد و نجات در طرح تابستانی هلالاحمر خبر داد.سلیمی با بیان اینکه 1026 آمبولانس هلال احمر در این طرح به کار گرفته شده است، گفت: علاوه بر آن 24 فروند بالگرد نیز در طرح تابستانی در آماده باش هستند.