اخبار و رویداد ها
سامانه «رسیدگی به طرح حمایت معیشتی» راهاندازی میشود
مردم از شیوه پرداخت کمک معیشت (درآمد حاصل از اصلاح قیمت بنزین) و اینکه چرا جزو 60 میلیون نفری که رئیس جمهوری قول آن را داده بود، نیستند.
انتقاد دیگر این است که کد دستوری اعلام شده برای ثبت اعتراض نسبت به اینکه کمک معیشت برای آنها واریز نشده با قطعیهای فراوانی روبهرو است و خیلی از معترضین در میانههای ثبتنام میمانند.
معترضین میگویند با وارد کردن کد دستوری ستاره 6369 مربع و بعد از وارد کردن کد ملی با این پیغام «ثبت نهایی شماره تلفن همراه» روبهرو میشوند و بعد از آن هربار که شماره تلفن همراه خود را وارد میکنند هیچ اتفاقی رخ نمیدهد و مجدد این پیغام روی صفحه تلفن همراه متقاضیان دریافت کمک معیشت نقش میبندد.
از دیگر سو ابهام دیگر مردم این است که چرا باید شماره تلفن همراه با شماره سرپرست خانوار هماهنگ باشد؟ چرا برای سیاستگذار کد ملی ملاک نیست؟ این موضوع برای کسانی که در خانه زمینگیر شدهاند یا سیم کارت به اسمشان نیست مشکلاتی ایجاد کرده است.
از سویی افرادی که توانستند اعتراض خود را توسط کد دستوری یاد شده ثبت کنند، نمیدانند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد و آیا میتوانند در لیست 18 میلیون نفر خانواری که قرار بود یارانه دریافت کنند، قرار بگیرند.
سؤال دیگر مردم این است که آیا مهلت 10 روزه که برای ثبت اعتراض در کد دستوری اعلام شده، قابل تمدید هست یا خیر؟
ابهام دیگر مردم بر مدت زمان جواب دهی وزارت رفاه برمیگردد؛ اینکه بعد از ثبت اعتراض چه زمان وضعیت آنها مشخص خواهد شد؟
از دیگر پیغامهایی که مردم در وارد کردن کد دستوری #۶۳۶۹* با آن روبه رو شدند این است که شماره تلفن همراه با شماره سرپرست خانوار هماهنگ نیست. این در شرایطی است که شماره این افراد با شمارهای که برای دریافت یارانه 45 هزار تومانی دادند، یکسان است.
سه دهک بالا همچنان بهدنبال کمک معیشت
حسین میرزایی، سخنگوی ستاد شناسایی خانوارهای مشمول حمایت معیشتی در گفتوگوی کوتاهی که با روزنامه ایران داشت به بخشی از سؤالات، نقدها و ابهامها پاسخ داد.
او اینگونه صحبتهای خود را شروع کرد که طی دو روز برای 2.5 میلیون نفر کد دستوری #۶۳۶۹* را وارد کردند. در این میان حدود 10 درصد از معترضین سرپرست خانوار نبودند و برخی با آنکه مشمول دریافت کمک معیشت شدند(پول به حسابشان واریز شده است)، دوباره کد دستوری یاد شده را وارد کردند. گروه دیگری که کد دستوری را وارد کردند جزو سه دهک بالای جامعه هستند که پیش از این با پیامک نسبت به اینکه مشمول دریافت یارانه نمیشوند، مطلع شده بودند.
توصیه های ثبت نام
او میگوید: از کسانی که یارانه آنها در گذشته یا طی ماههای اخیر حذف شده، درخواست میکنیم که کد دستوری #۶۳۶۹* را وارد نکنند. این افراد تحت هیچ شرایطی مشمول دریافت کمک معیشت نخواهند شد، چرا که وسع مالی خوبی دارند. این حمایت مالی در مورد کسانی است که از نظر معیشتی مشکل دارند.
آنهایی که شماره تلفن همراه ندارند چه کار کنند؟
سخنگوی ستاد شناسایی خانوارهای مشمول حمایت معیشتی درباره اینکه چرا تلفن همراه باید به اسم سرپرست خانوار باشد، توضیح میدهد که از نظر قانونی درست نیست که پرداختهای مالی یک فرد برای فرد دیگری پیامک شود. ما نمیتوانیم کمک معیشت را برای فردی واریز کنیم که پیامک آن برای فرد دیگری میرود شاید صاحب حساب تمایل نداشته باشد که اطلاعات بانکی آن برای فرد دیگری برود. او ادامه میدهد، افرادی که زمین گیر هستند با دادن وکالت میتوانند سیم کارت به اسم خود بگیرند و کد دستوری ارائه شده را وارد کنند. توصیه میکنم هر سرپرست خانواری که شماره تلفن همراه به اسم خودش نیست هر چه سریعتر نسبت به خرید شماره تلفن همراه اقدام کند.
200 کلمه شکایت کنید
سخنگوی ستاد شناسایی خانوارهای مشمول حمایت معیشتی یادآورشد که احراز هویت فردی که میخواهد از کمک معیشت برخوردار شود بسیار مهم است و نمیتوان با شماره تلفن همراه فرد دیگر برای سرپرست خانوار ثبتنام کرد.
او درباره اینکه مهلت داده شده برای وارد کردن کد دستوری #۶۳۶۹* قابل تمدید هست یا خیر، میگوید: 10 روز زمان مناسبی برای وارد کردن یک کد است از اینرو این زمان قابل تمدید نخواهد بود. میرزایی عنوان میکند که از سه دهک بالای جامعه و کسانی که سرپرست خانوار نیستند میخواهم کد دستوری را وارد نکنند. درخواست آنها ثبت نخواهد شد.
او در پاسخ به این سؤال که فرآیند بعد از ارسال کد دستوری چیست (بعد از ثبتنام در کد دستوری این پیغام میآید که از طریق پیامک نتیجه را به اطلاع میرسانیم)، توضیح داد: 24 ساعت بعد از ارسال پیامک از سوی مردم، ستاد شناسایی خانوارهای مشمول حمایت معیشتی به معترضین پاسخ میدهد که فرد مشمول این کمک معیشتی خواهد شد یا خیر.
او ادامه داد: افرادی که ابهام در شمولیت (پرداخت کمک معیشت) آنها وجود دارد، کد رهگیری داده میشود، 48 ساعت بعد از دریافت کد رهگیری مردم یا متقاضیان میتوانند وارد سامانه «رسیدگی به طرح حمایت معیشتی» شوند، در این سامانه مردم میتوانند درخواست و چرایی برای دریافت کمک معیشت را در قالب 200 کلمه توضیح دهند.
میرزایی میگوید: بعد از آنکه در 200 کلمه اعتراض ثبت شد، بررسیهای لازم صورت میگیرد و تمام سعی ما این است که تا 48 ساعت بعد از ثبت درخواست، جواب متقاضی برای دریافت کمک معیشت را اعلام کنیم.
او عنوان میکند، پرداختهای بعدی کمک معیشت را سازمان برنامه و بودجه مشخص میکند؛ در این میان وزارت رفاه تمام سعی خود را خواهد کرد که افراد نیازمند در طرح کمک معیشت قرار گیرند. سخنگوی ستاد شناسایی خانوارهای مشمول حمایت معیشتی میگوید: در تمام پیامکهایی که ارسال میشود، هیچ لینکی ارسال نخواهد شد، اگر مردم با پیامکهایی مواجه شدند که در آن لینک برای ثبتنام آمده بدانند که کلاهبرداری است.
سهم استان ها از کمک معیشتی
پیش از این، سخنگوی ستاد شناسایی خانوارهای مشمول حمایت معیشتی دولت به مهر گفته بود: خانوارهایی که مشمول حمایت معیشتی دولت شدهاند، بر اساس خانوارهای یارانه بگیر در سیستم مورد شناسایی قرار گرفتهاند؛ این در حالی است که در استان سیستان و بلوچستان، ۸۲.۱ درصد، استان خراسان شمالی ۷۹.۲ درصد، استان خراسان جنوبی ۷۸.۴ درصد، استان گلستان ۷۸ درصد و استان لرستان ۷۷.۷ درصد از مجموع خانوارهای یارانه بگیر مشمول دریافت حمایت معیشتی دولت شدهاند. وی ادامه داده بود: در استان تهران ۵۷.۲ درصد، استان البرز ۶۳.۶ درصد، یزد ۶۴.۹ درصد، اصفهان ۶۵.۹ درصد و بوشهر ۶۶.۸ درصد از مجموع خانوارهای یارانه بگیر مشمول دریافت حمایت معیشتی شدهاند. میرزایی گفته بود: آمار توزیع استانی خانوارها نشان میدهد استانهایی که به لحاظ مالی متمول هستند، سهم کمتری از حمایت معیشتی دولت داشتهاند و همچنین استانهای کمتر برخوردار نیز سهم بیشتری را برای دریافت این کمک دولت به خود اختصاص دادهاند.